Om oss

medarbetare-georent

Vår verksamhet

Georent hyr ut utrustning och för geo- och miljögeoteknisk undersökningar och säljer material för dessa utredningar. Företaget är ensam i branschen om detta och står för ett brett sortiment för alla typer av geotekniska uppdrag.

Uthyrning av bandvagnar för i huvudsak provborrning utgör huvuddelen av uthyrningsverksamheten. Georent hyr även ut kringutrustning till bandvagnar, grus- och sandprovtagare, handborrmaskiner och övriga tillbehör samt mätinstrument. Eftersom det rör sig om dyr utrustning är det fördelaktigt att hyra istället för att köpa.

I Sverige finns det ca 200 geotekniska maskiner och Georent har maskiner av de svenska märkena Hafo och Geotech. Maskinerna är specialgjorda för att kunna utföra undersökningar i lösa och fasta jordar samt i berg. Ett 10 tal bandvagnar mellan ett och tre ton finns i maskinparken samt tillhörande släp till var och en.

Exempelprojekt

Exempel på projekt där Georents utrustning använts är bl.a. Citybanan, Ombyggnationen av E18, Hammarby Sjöstad, Ostlänken och Tunnelbanan Akalla – Barkarby.

Dom största kunden är dock delägarna Tyréns och Ramböll som står för ca 80% av intäkterna.

Vår styrka

Styrkan hos Georent är den moderna utrustning och man fyller kontinuerligt på maskinparken med nya maskiner och instrument. Läget i Kallhäll gör företaget lättillgängligt för kunder som vill hämta material själva. Våra maskintekniker Benny och Christian finns alltid i vår verkstad för servning och reparationer.